Lokalforeningen «Livsglede for Eldre Strand» vil med dette takke deg og din organisasjon/bedrift for økonomisk støtte også i 2020.

Siden 2020 har vært et spesielt år, ikke minst for oss som driver med «livsgledetiltak» for de eldste i samfunnet, så har vi lyst til å informere dere om at «det er liv i oss», men at vi hele tida må tenke annerledes når vi skal prøve å glede de eldre, da spesielt de som bor på Tautunet og ved Jonsokberget Bo- og aktivitetssenter.

Så derfor, her er en liten stemningsrapport i disse koronatider.

 

Dette fikk vi gjort før samfunnet stengte ned i mars:

Vi fikk avviklet vår årsmøte i februar; en fin markering siden vi feirer 10 års jubileum dette året. Bildekavalkade med innslag av alt det vi har gjort i disse 10 åra vakte oppmerksomhet; «Har vi virkelig gjort alt dette?»
Vi klarte også å gjennomføre Livsgledekonserten i Jørpeland kirke, et samarbeid med Strand kulturskole og Unge talenter Bjergsted i Stavanger. Bra frammøte en søndags ettermiddag. Blir alltid imponert av så mange unge talenter.

Så ble det bråstopp.

Vi måtte avlyse alle planlagte aktiviteter for våren. Det som satt langt inne var å avlyse den planlagte båtturen til Hardanger i mai for å oppleve fruktblomstringen der. 86 påmeldte. Nei, det var trist!

Sommerfester og fisketurer led samme skjebne, det samme gjorde planlagt busstur og lørdagsunderholdninger som vi arrangerer sammen med Eldrerådet.
Men, vi måtte jo prøve å tenke alternativt for å glede de eldre. Så derfor, vi sendte påskehilsen i form av blomsteroppsats til alle beboerne ved Tautunet og Jonsokberget med en «personlig» hilsen til hver og en, 130 i tallet. Utekonsert med Morten Samuelsen like før påske var noe både beboere og ansatte ved Tautunet satte stor pris på.

Høsten? Hva kunne vi vel finne på?

 Siden dagsenteret både ved Tautunet og Jonsokberget var «nedstengt», tenkte vi mye og lenge på hva vi kunne gjøre for alle eldre som nå ikke kunne komme seg ut og møte likesinnede noen dager i uka.

Etter initiativ fra Strand videregående skole, ble vi enige om å samarbeide om «elevhjemmebesøk»/»Aktivitetsvenn» en gang i uka fram til jul. Og for at elevene skulle komme seg rundt i kommunen, trengte de sjåfører. Og dermed hadde vi i Livsglede endelig fått noe å henge fingrene i. Vi har fram til nå møtt med 2 bilsjåfører som transporterer elevene til og fra hjemmebesøkene hver torsdag. Akkurat i disse dager har vi fått melding om at vi må innstille også dette tiltaket på grunn av økt smittefare.

Seniorkino
Vi har tradisjon på å gjennomføre «Seniorkino» både vår og høst. Tiltaket har blitt godt mottatt, ikke minst fordi kinoen er koplet sammen med kafebesøk i Torghuset hvor de eldre blir påspandert kaffe og lapper av oss i Livsglede for Eldre. Og så er også kinoforestillingen gratis for de eldre. Vi kunne ikke gjennomføre kinoen i vår på grunn av strenge smittevernregler, men i oktober måned klarte vi ikke å stå imot. Vi gjennomførte «Seniorkinoen» og viste den flotte filmen «Flukten over grensen». Det vi ikke hadde sett for oss, var at vi totalt blei 85 personer, inkludert hjelpere og sjåfører. Mange kommenterte at «det var godt å komme seg ut»; vi i Livsgledeforeningen var spente på om vi klarte å etterleve smittevernreglene.


Livsgledefesten

Vi hadde planlagt den årlige «Livsgledefesten» i november. Men slik koronasituasjonen er nå, så har vi valgt å avlyse denne etter kontakt med smittevernlegen i kommunen.

Dette var ment som en liten «stemningsrapport» til dere som har støttet oss med midler også dette året. Selv om vi har måttet avlyse mange kjekke tiltak som vi vet ville blitt godt mottatt, så har vi etter beste evne prøvd å tenke alternative tiltak. Vi synes at vi har lyktes et stykke på vei.

Vi regner med at når vi kommer til februar måned 2021, så sender vi dere fullstendig Årsrapport for 2020.

 

Med vennlig hilsen Livsglede for Eldre Strand

Edvard Kr. Tungland, Leder
Arvid Håheim, Nestleder
Brit Riis, Økonimoleder