Hva er en livsgledeskole?

Livsgledeskole er et konsept som eies og drives av Livsglede for Eldre, som jobber for at alle eldre skal ha en god og meningsfull hverdag. En livsgledeskole er med på å skape glade og meningsfulle dager gjennom felles aktiviteter med eldre i sitt nærmiljø. Elevene får anledning til å oppleve at de er betydningsfulle og til glede for noen andre. Gode opplevelser, vennskap og interesser har ingen aldersgrense, og møter som dette er med på å bygge bro mellom generasjonene. Generasjonsmøtene kan forankres i læreplanverket, og ordningen er åpen for alle skoler.

Dette er Livsglede for Eldre

Hva gjør en livsgledeskole?

Det finnes allerede mange livsgledeskoler over hele landet, og de forteller gode historier om elever og eldre som møtes og har det hyggelig sammen. I videregående skole arrangeres det et stort spekter av aktiviteter. Sangstund, baking, måltid, bowling og ballong-volleyball er populære aktiviteter. Mange har også ulike varianter av “spa” med innslag av velvære, neglelakking og håndmassasje.

Det finnes også eksempler på større arrangementer, som fester hvor elevene står for servering og underholdning, kafé en gang i måneden eller frokost med underholdning. Noen skoler samarbeider med dagsenter eller frivilligsentral. “Hverdagshjelpen”, som er et tilbud rettet mot hjemmeboende eldre, er et eksempel på dette.

Øylekene 2022

Øylekene 2022

Lekene arrangeres annethvert år på Frøya og Hitra, og etter to år med pandemi var det endelig vår tur til å invitere spreke seniorer til Sentrumsparken i Fillan. Tradisjon Tradisjon tro, ønsket ordfører Ole, i kjede og fint vårvær, velkommen til Øylekene. Mange...

Den gode samtalen

Livsglede for Eldre har utviklet samtalekort som kan brukes når elevene møter de eldre. Kortene setter den gode samtalen i fokus, og kan brukes som et hjelpemiddel for å bli bedre kjent med hverandre. Spørsmålene er delt opp i tre kategorier, hvor man bytter på å spørre hverandre.

Les mer og bestill kortene her

Registrer Livsgledeskole

For å bli en livsgledeskole inngår skolen en avtale med Livsglede for Eldre, og får tilsendt skolepakken. Den inneholder gule t-skjorter og veileder. Dere betaler kun porto for pakken. I tillegg mottar dere jevnlig nyhetsbrev, tips til aktiviteter og andre verktøy som kan være nyttige i forbindelse med livsgledeaktivitetene. Det er gratis å registrere seg som Livsgledeskole, og det kreves ingen innrapportering.

Klikk for å åpne registreringsskjema

  Skolens navn:

  Skolens telefon:

  Skolens adresse:

  Postnr/sted:

  Navn lærer/kontaktperson:

  E-postadresse lærer/kontaktperson:

  Navn rektor/inspektør:

  E-postadresse rektor/inspektør:

  Elektronisk fakturaadresse:
  (ved EHF faktura til kommune, vennligst skriv inn Org. nr.)

  Evt. Ressursnr./ansvarsnr./ordrenr.:

  Vi ønsker å samarbeide med:

  Antall t-skjorter (XS-XXL):
  Én t-skjorte per elev, opptil 25 t-skjorter per klasse

  Antall str XS:

  Antall str S:

  Antall str M:

  Antall str L:

  Antall str XL:

  Antall str XXL:

  Les vilkår
  Vilkår

  Jeg godtar vilkårene for å registrere min skole som livsgledeskole.

  Jeg bekrefter at skolens rektor/inspektør er orientert om registreringen og har godkjent det.

  Merknad:
  Vi gjør oppmerksom på at Livsgledeskole er under utvikling, og at vi i dag kan tilby veiledere for ungdomsskole (valgfaget innsats for andre) og videregående skole. Dersom du jobber ved en barneskole og ønsker å bli livsgledeskole, kan du likevel ta kontakt.

  Bildegalleri

                    


   

  © 2015-2021 Livsglede for Eldre

  E-post: post@livsgledeforeldre.no
  Sentralbord: 934 98 500 (man-fre kl. 8-16)
  Kristiansand: Markensgate 35 (2. etasje), 4612 Kristiansand
  Trondheim: Kongens gate 36, 7012 Trondheim
  Oslo: Akersgata 43 (2. etasje),  0158 Oslo

  Org. nr: 991 324 518
  www.livsgledeforeldre.no