Hva er en livsgledeskole?

Ikledd gule skjorter medvirker elevene på en livsgledeskole i trivselsskapende aktiviteter sammen med eldre. Elevene får praksisnær opplæring samtidig som de er med på å rette fokus mot at alle eldre har rett til en glad og meningsfull alderdom. Budskapet blir virkelig gjennom elevenes engasjement, og på den måten utgjør Livsglede for Eldre sine gule skjorter en stor forskjell.

Rekruttering til helsefaglige yrker
Livsglede for Eldre sitt konsept livsgledeskole fremmer verdier og holdninger som er viktige i helsefaglige yrker. Det å fange det som er viktig for enkeltmennesket er et grunnleggende prinsipp i alt Livsglede for Eldre jobber med, og sammen med budskapet bak de gule skjortene bidrar livsgledeskolekonseptet til nysgjerrighet rundt helsefaglige yrker blant ungdommer i Norge.

Både grunnskole og VGS
Livsglede for Eldre har utviklet opplegg for Livsgledeskole både for grunnskolen og videregående skoler. Elevene opplever å være betydningsfulle og til glede for noen andre, og de blir sett og mestrer, noe som kan forebygge ungt utenforskap og psykisk uhelse. Samtidig er de en ekstra ressurs for sykehjem, dagsentra og institusjoner. Gode opplevelser, vennskap og interesser har ingen aldersgrense, og møter som dette er med på å bygge bro mellom generasjonene.

Generasjonsmøtene kan forankres i læreplanverket, og alle skoler kan bli en livsgledeskole. Det koster ikke noe, og krever heller ingen rapportering.

Dette er Livsglede for Eldre

Hva gjør en livsgledeskole?

Det finnes hundrevis av livsgledeskoler over hele landet som stadig forteller gode historier om elever og eldre som møtes og har det hyggelig sammen. Vi har praktiske veiledere for både grunnskole og videregående skole, med koblinger til læreplaner og konkrete tips til aktiviteter.

Lærerplan
I videregående skole kobles aktivitetene ofte direkte på læreplanmål for helsefagarbeidere, slik at elevene får en mer praksisnær opplæring. Allsang, sittedans, baking, bowling og andre spill og leker er populære aktiviteter. Mange arrangere også ulike varianter av spa med innslag av hånd- og fotmassasje, manikyr og lignende.

Arrangementer
En del livsgledeskoler iverksetter også større arrangementer, som fester hvor elevene står for servering og underholdning, eldrekafé en gang i måneden eller frokost med underholdning. Noen skoler samarbeider med dagsenter eller frivilligsentral.

ABC Livet ut

ABC Livet ut

Livsglede for eldre jobber bevisst med ABC og lager generasjonsmøter med ABC som grunnlag. De har også utviklet et arbeidshefte i skoler, som er blitt veldig populært. Siri Bjerkan er rådgiver og pådriver. ABC-aktiviteter Vi har jo på sett og vis drevet med...

Den gode samtalen

Livsglede for Eldre har utviklet samtalekort som kan brukes når elevene møter de eldre. Kortene setter den gode samtalen i fokus, og kan brukes som et hjelpemiddel for å bli bedre kjent med hverandre. Spørsmålene er delt opp i tre kategorier, hvor man bytter på å spørre hverandre.

Les mer og bestill kortene her

Registrer Livsgledeskole

For å bli en livsgledeskole inngår skolen en avtale med Livsglede for Eldre, og får tilsendt skolepakken. Den inneholder gule t-skjorter og veileder.
Dere betaler kun porto for pakken. I tillegg mottar dere jevnlig nyhetsbrev, tips til aktiviteter og andre verktøy som kan være nyttige i forbindelse med livsgledeaktivitetene.
Det er gratis å registrere seg som Livsgledeskole, og det kreves ingen innrapportering.

Klikk for å åpne registreringsskjema

  Skolens navn:

  Skolens telefon:

  Skolens adresse:

  Postnr/sted:

  Navn lærer/kontaktperson:

  E-postadresse lærer/kontaktperson:

  Navn rektor/inspektør:

  E-postadresse rektor/inspektør:

  Elektronisk fakturaadresse:
  (ved EHF faktura til kommune, vennligst skriv inn Org. nr.)

  Evt. Ressursnr./ansvarsnr./ordrenr.:

  Vi ønsker å samarbeide med:

  Antall t-skjorter (XS-XXL, 130/140, 150/160):

  Én t-skjorte per elev, opptil 25 t-skjorter per klasse

  Antall str 130/140:

  Antall str 150/160:

  Antall str S:

  Antall str M:

  Antall str L:

  Antall str XL:

  Antall str XXL:

  Les vilkår
  Vilkår

  Jeg godtar vilkårene for å registrere min skole som livsgledeskole.

  Jeg bekrefter at skolens rektor/inspektør er orientert om registreringen og har godkjent det.

  Bildegalleri

                    

   

   

  © 2015-2021 Livsglede for Eldre

  E-post: post@livsgledeforeldre.no
  Sentralbord: 934 98 500 (man-fred. kl. 8-16)
  Kristiansand: Markensgate 35 (2. etg.), 4612 Kristiansand
  Trondheim: Kjøpmannsgata 59, 7010 Trondheim
  Oslo: Karl Johans gate 19 (4. etg.), 0159 Oslo

  Org. nr: 991 324 518
  www.livsgledeforeldre.no