Artikler
Ny livsgledebarnehage

Ny livsgledebarnehage

Vi har i dag registrert nok en ny Espira barnehage som livsgledebarnehage. Dette er Espira Steinsviken. De har allerede et godt etablert samarbeid med Søreide sykehjem og har i flere år erfart gleden det er å både gi, men også ta imot glede og omsorg fra de eldre....

 

Skap livsglede

 

Besøk

En Livsgledebarnehage skaper opplevelser gjennom felles aktiviteter med beboere på sykehjem. Barnehagene gjør besøk en gang i måneden eller oftere. Barnehagen bestemmer selv hvem de vil samarbeide med, og gjør dette gjennom avtaler med sykehjem/institusjon i sitt nærmiljø. Ordningen er åpen for alle barnehager og eldreinstitusjoner.

 

Undersøkelse

For å lære mer om livsgledebarnehagenes besøk på institusjoner, sendte vi tidligere ut en spørreundersøkelse. Barnehagene har med seg grupper som stort sett er mellom 5 – 15 barn med på besøk, men dette bestemmer man selv. Tilbakemeldingene er entydig positive!

Hvor mange av barnehagene anbefaler andre å bli en livsgledebarnehage?

%

 

Musikk

Svarene fra spørreundersøkelsen viser at 95% av barnehagene synger og spiller musikk når de er på besøk, til glede for både små og store. Veldig mange spiller også spill og/eller spiser matpakken sin sammen med de eldre. Andre populære aktiviteter er å lese eventyr, tegne, male og lage pynt til jul eller påske.

 

Kortspill

Andre bruker våre samtalekort som er spesielt laget for å skape den gode samtalen. Kortspillet kan brukes som et hjelpemiddel for barnehager og skoler. Spørsmålene er delt opp i 3 kategorier, hvor man bytter på å spørre hverandre.

Dette er kortspillet som du ser brukt i videoen ovenfor på nettsidenDu finner kortspillet her.

 

Helseeffekt

Livsglede for Eldre er svært opptatt av den helsefremmende effekten som det frivillige bidraget har for alle involverte. Vi er opptatt av samspillet mellom gammel og ung. Hensikten er å stimulere til felles aktivitet, som gir de eldre en mulighet til å være en ressurs for barn og unge. Besøkene hos de eldre i deres nærmiljø, kan forankres i barnehagens rammeplan.

 

Registrering

Registrer din barnehage, og dere vil motta barnehagepakken!
Som Livsgledebarnehage inngår dere en avtale med Livsglede for Eldre. Deretter mottar dere barnehagepakken (betaler kun porto) med gule t-skjorter, materiell og tips om hvordan dere kan komme i gang. Det er gratis å registrere seg som Livsgledebarnehage, og vi krever ingen innrapportering.
Registrer deg her

 

 

Møter

Registrer barnehage

Sammen skal vi spre livsglede for eldre!
Registrer dere som Livsgledebarnehage ved å fylle ut skjemaet:

  Styrer barnehage navn:

  Barnehagens navn:

  Styrer barnehage epost:

  Barnehagens telefon:

  Barnehagens adresse:

  Postnr/sted:

  Fakturaadresse/ressursnr:

  Antall t-skjorter, voksne og barn:

  Antall str 3-5 år(90/100):

  Antall str 5-7 år(110/120):

  Antall str S:

  Antall str M:

  Antall str L:

  Antall str XL:

  Antall str XXL:

  Vi ønsker å samarbeide med:

  Barnehagen vår ønsker å jobbe etter Stiftelsen Livsglede for Eldres visjon og verdier, slik at vi bidrar til økt livsglede for eldre i nærmiljøet. Vi ønsker å motta Livsglede for Eldres barnehagepakke, og bli en livsgledebarnehage. Som Livsgledebarnehage tar vi ansvar for å opprette kontakt og inngå avtale med sykehjem, omsorgsbolig eller dagsenter i nærmiljøet. De gule t-skjortene er Stiftelsen Livsglede for Eldres eie, og brukes kun ved livsgledeaktivitet. Barnehagen har ansvar for bruk og oppbevaring av t-skjortene. Ved opphør av avtalen sendes t-skjortene i retur til Livsglede for Eldre for barnehagens regning.

  Jeg godtar vilkårene

   

   

   

  © 2015-2020 Livsglede for Eldre

  E-post: livsgledebarnehage@livsgledeforeldre.no
  Sentralbord: 934 98 500 (man-fre kl. 8-16)
  Kristiansand: Markensgate 35 (2. etasje), 4612 Kristiansand
  Trondheim: Kongens gate 36, 7012 Trondheim
  Oslo: Akersgata 43 (2. etasje),  0158 Oslo

  Org. nr: 991 324 518
  www.livsgledeforeldre.no