Hva er en livsgledebarnehage?

Livsgledebarnehage er et konsept som eies og drives av Livsglede for Eldre, som jobber for at alle eldre skal ha en god og meningsfull hverdag. En livsgledebarnehage er med på å skape glade og meningsfulle dager for eldre i sitt nærmiljø. Dette gjør de ved jevnlig å dra på besøk til sykehjem, omsorgsboliger eller dagsenter. Barna og de eldre gjør felles aktiviteter sammen, og får oppleve at de er betydningsfulle og til glede for hverandre. Besøkene kan forankres i barnehagens rammeplan, og ordningen er åpen for alle barnehager.

 

Magiske generasjonsmøter

 

Hva forteller livsgledebarnehagene?

Det finnes livsgledebarnehager over hele landet, og tilbakemeldingene er svært positive. Barnehagene forteller at barna synes besøkene er gøy, og at de eldre uttrykker glede når de møter barna. De fleste besøker sine eldre venner en gang i måneden eller oftere. Mange velger å dra på besøk med 5-15 barn, og besøkene varer ofte mellom 30-90 minutter.

Mange av aktivitetene man gjør til daglig i barnehagen, kan man også gjøre sammen med eldre. Populære aktiviteter blant livsgledebarnehagene er sang og musikk, formingsaktiviteter, spille spill, lesing, være ute sammen, felles lunsj eller lage årtidspynt.

Hvor mange av barnehagene anbefaler andre å bli en livsgledebarnehage?

%

 

Nyheter

Livsglededagen 31. mai

Livsglededagen 31. mai

Livsglede for Eldre feirer frivillighetens år ved å arrangere Livsglededagen 31. mai 2022 Hele landet Denne dagen vil eldre rundt i hele landet få mulighet til å delta på livsgledeaktiviteter gjennom våre livsgledeforeninger, livsgledehjem, livsgledebarnehager og...

les mer
Livsglededans

Livsglededans

Etter vi har vært isolert i over 2 år, ønsker vi å kickstarte vårt arbeid med en liten danse-challenge   Vi utfordrer derfor yngre og eldre å ta en dans sammen, og virkelig leve livet - hele livet. Film det og legg det ut på sosiale medier med emneordene...

les mer
Livsglededag på Håland Gård

Livsglededag på Håland Gård

Helse- og oppvekstfag på Byremo videregående skole som samarbeider med Byremo omsorgssenter og Byremo barnehage, hadde Livsglededag på Håland Gård den 31. mars 2022. Livsglededag Anita Christensen er kontaktlærer for vg1 helse- og oppvekstfag på Byremo videregående...

les mer

 

Den gode samtalen

Ved hjelp av midler fra Sparebankstiftelsen DNB, har vi fått mulighet til å utvikle samtalekort for barn og eldre. Kortene setter den gode samtalen i fokus, og kan brukes som et hjelpemiddel for å bli bedre kjent med hverandre. Spørsmålene er delt opp i tre kategorier, hvor man bytter på å spørre hverandre.

Les mer og bestill samtalekortene her

 

 

Registrer barnehage

Livsgledebarnehagen inngår en avtale med Livsglede for Eldre, og får tilsendt barnehagepakken. Den inneholder trillekoffert, gule t-skjorter og en veileder. Dere betaler kun porto for pakken. I tillegg mottar dere jevnlig nyhetsbrev og tips om aktiviteter som barna kan gjøre sammen med de eldre. Det er gratis å registrere seg som Livsgledebarnehage, og det kreves ingen innrapportering.

 

Klikk her for å åpne registreringsskjema

  Navn styrer og kontaktperson barnehage:

  Barnehagens navn:

  Epostadresse styrer og barnehage:

  Barnehagens telefon:

  Barnehagens adresse:

  Postnr/sted:

  Elektronisk fakturaadresse:

  Evt. ressursnr./ansvarsnr./ordrenr.:

  Antall t-skjorter, voksne og barn:

  Antall str 3-5 år(90/100):

  Antall str 5-7 år(110/120):

  Antall str XS:

  Antall str S:

  Antall str M:

  Antall str L:

  Antall str XL:

  Antall str XXL:

  Vi ønsker å samarbeide med:

  Barnehagen vår ønsker å jobbe etter Stiftelsen Livsglede for Eldres visjon og verdier, slik at vi bidrar til økt livsglede for eldre i nærmiljøet. Vi ønsker å motta Livsglede for Eldres barnehagepakke, og bli en livsgledebarnehage. Som Livsgledebarnehage tar vi ansvar for å opprette kontakt og inngå avtale med sykehjem, omsorgsbolig eller dagsenter i nærmiljøet. De gule t-skjortene er Stiftelsen Livsglede for Eldres eie, og brukes kun ved livsgledeaktivitet. Barnehagen har ansvar for bruk og oppbevaring av t-skjortene. Ved opphør av avtalen sendes t-skjortene i retur til Livsglede for Eldre for barnehagens regning.

  Jeg godtar vilkårene

   

  Barnehagepakken

  Bildegalleri

                    


   

  © 2015-2020 Livsglede for Eldre

  E-post: livsgledebarnehage@livsgledeforeldre.no
  Sentralbord: 934 98 500 (man-fre kl. 8-16)
  Kristiansand: Markensgate 35 (2. etasje), 4612 Kristiansand
  Trondheim: Kongens gate 36, 7012 Trondheim
  Oslo: Akersgata 43 (2. etasje),  0158 Oslo

  Org. nr: 991 324 518
  www.livsgledeforeldre.no