Hva er en livsgledebarnehage?

Livsgledebarnehage er et konsept som eies og drives av Livsglede for Eldre, som jobber for at alle eldre skal ha en god og meningsfull hverdag. En livsgledebarnehage er med på å skape glade og meningsfulle dager for eldre i sitt nærmiljø. Dette gjør de ved jevnlig å dra på besøk til sykehjem, omsorgsboliger eller dagsenter. Barna og de eldre gjør felles aktiviteter sammen, og får oppleve at de er betydningsfulle og til glede for hverandre. Besøkene kan forankres i barnehagens rammeplan, og ordningen er åpen for alle barnehager.

 

Magiske generasjonsmøter

 

Hva forteller livsgledebarnehagene?

Det finnes livsgledebarnehager over hele landet, og tilbakemeldingene er svært positive. Barnehagene forteller at barna synes besøkene er gøy, og at de eldre uttrykker glede når de møter barna. De fleste besøker sine eldre venner en gang i måneden eller oftere. Mange velger å dra på besøk med 5-15 barn, og besøkene varer ofte mellom 30-90 minutter.

Mange av aktivitetene man gjør til daglig i barnehagen, kan man også gjøre sammen med eldre. Populære aktiviteter blant livsgledebarnehagene er sang og musikk, formingsaktiviteter, spille spill, lesing, være ute sammen, felles lunsj eller lage årtidspynt.

 

Se opptak av webinar

Bli bedre kjent med Livsgledebarnehage og hør erfaringer fra andre barnehager som allerede er en livsgledebarnehage i dette webinaret.
Har du spørsmål så er det bare å ta kontakt.

 

Hvor mange av barnehagene anbefaler andre å bli en livsgledebarnehage?

%

 

Nyheter

ABC Livet ut

ABC Livet ut

Livsglede for eldre jobber bevisst med ABC og lager generasjonsmøter med ABC som grunnlag. De har også utviklet et arbeidshefte i skoler, som er blitt veldig populært. Siri Bjerkan er rådgiver og pådriver. ABC-aktiviteter Vi har jo på sett og vis drevet med...

les mer
Folkefest i Narvik – Livsglededagen 2023

Folkefest i Narvik – Livsglededagen 2023

Folkefest Det var en folkefest i Narvik i anledning Livsglededagen i dag. Det var røde livsgledeklær og gule gledesspredere over hele parkhalltaket/området rundt biblioteket, og mange beboere fra Narviks livsgledehjem, både fra sentrum og fra Bjerkvik var tilstede....

les mer

 

Den gode samtalen

Ved hjelp av midler fra Sparebankstiftelsen DNB, har vi fått mulighet til å utvikle samtalekort for barn og eldre. Kortene setter den gode samtalen i fokus, og kan brukes som et hjelpemiddel for å bli bedre kjent med hverandre. Spørsmålene er delt opp i tre kategorier, hvor man bytter på å spørre hverandre.

Les mer og bestill samtalekortene her

 

 

Registrer barnehage

Livsgledebarnehagen inngår en avtale med Livsglede for Eldre, og får tilsendt barnehagepakken. Den inneholder trillekoffert, gule t-skjorter og en veileder. Dere betaler kun porto for pakken. I tillegg mottar dere jevnlig nyhetsbrev og tips om aktiviteter som barna kan gjøre sammen med de eldre. Det er gratis å registrere seg som Livsgledebarnehage, og det kreves ingen innrapportering.

 

Klikk her for å åpne registreringsskjema

  Navn styrer og kontaktperson barnehage:

  Barnehagens navn:

  Epostadresse styrer og barnehage:

  Barnehagens telefon:

  Barnehagens adresse:

  Postnr/sted:

  Elektronisk fakturaadresse:

  Evt. ressursnr./ansvarsnr./ordrenr.:

  Antall t-skjorter, voksne og barn:

  Antall str 3-5 år(90/100):

  Antall str 5-7 år(110/120):

  Antall str 130/140:

  Antall str 150/160:

  Antall str S:

  Antall str M:

  Antall str L:

  Antall str XL:

  Antall str XXL:

  Vi ønsker å samarbeide med:

  Barnehagen vår ønsker å jobbe etter Stiftelsen Livsglede for Eldres visjon og verdier, slik at vi bidrar til økt livsglede for eldre i nærmiljøet. Vi ønsker å motta Livsglede for Eldres barnehagepakke, og bli en livsgledebarnehage. Som Livsgledebarnehage tar vi ansvar for å opprette kontakt og inngå avtale med sykehjem, omsorgsbolig eller dagsenter i nærmiljøet. De gule t-skjortene er Stiftelsen Livsglede for Eldres eie, og brukes kun ved livsgledeaktivitet. Barnehagen har ansvar for bruk og oppbevaring av t-skjortene. Ved opphør av avtalen sendes t-skjortene i retur til Livsglede for Eldre for barnehagens regning.

  Jeg godtar vilkårene

   

  Barnehagepakken

  Bildegalleri

                    

   

   

  © 2015-2020 Livsglede for Eldre

  E-post: livsgledebarnehage@livsgledeforeldre.no
  Sentralbord: 934 98 500 (man-fre kl. 8-16)
  Kristiansand: Markensgate 35 (2. etg.), 4612 Kristiansand
  Trondheim: Kjøpmannsgata 50, 7010 Trondheim
  Oslo: Karl Johans gate 19 (4. etg.), 0159 Oslo

  Org. nr: 991 324 518
  www.livsgledeforeldre.no