Livsglede for Eldre er en nasjonal virksomhet, og våre ansatte er stadig på farten både i nord, sør, vest og øst. Her er et reisebrev fra Randi Palmgren Heimstad, en av våre veiledere i livsgledepedagogikk, etter hennes reise i Nord-Norge denne uka.

”Jeg er så heldig å jobbe som veileder i Livsgledepedagogikk og reise rundt på bl.a. videregående skoler i Norge. Denne gangen gikk ferden mot nord til vakre Hadseløya i Vesterålen. Jeg fikk inspirere elever og lærere ved Hadsel videregående skole på Stokmarknes, og likedan ved Sortland videregående skole i Sortland kommune.

Ved Hadsel vgs ble jeg kjent med 45 forventningsfulle og flotte elever fra helse- og oppvekstfag og lærerne deres. De hadde hørt om Livsglede for Eldre, og kunne tenke seg å bli med som livsgledeskole. Skolen skrev under samarbeidsavtale samme dag, og gleder seg til å ta fatt på å skape livsglede på sykehjem og eldresenter i sitt nærmiljø.

To barnehager var også representert og hørte på et av foredragene; Hoppenspretten og Solheim barnehage, begge fra Hadsel kommune. Den ene barnehagen er allerede blitt en Livsgledebarnehage, den andre snuser på tanken om å bli det. Det å være en livsgledebarnehage handler om å besøke eldre i sitt nærmiljø jevnlig, og skaper gode opplevelser gjennom felles aktiviteter.

En tidligere kollega fra mitt arbeid som livsgledekoordinator ved Thor Heyerdahl vgs i Larvik jobber nå ved Hadsel vgs. Jeg fikk bo hos henne, og etter endt arbeidsdag mandag tok hun meg med på en eventyrlig reise rundt Hadseløya, hvor kveldshimmelen nesten stod i brann. For en natur Norge og Nord-Norge kan by på! Så heldig jeg er, tenker jeg. Jeg får oppleve naturen og samtidig møte så mange flotte ungdommer og voksne på turen som vil jobbe for at eldre skal få livsglade dager.

Tirsdag gikk turen til Sortland videregående skole, avd. Kleiva. Dette er en tidligere landbruksskole, som nå har studieretninger innen bl.a. naturbruk, akvakultur og helse og oppvekst. Her møtte jeg en stor VG1-klasse og deres lærere, som lyttet ivrig til hva jeg hadde på hjertet om livsgledepedagogikk og Livsglede for Eldre. De vil gjerne være med å skape livsglede for eldre sammen med dyrene som de har på skolen. Tenk hva de kan få til! Tidlig på morgenen hadde elever og lærere vært på kjøkkenet og satt på lammekjøtt og forberedt middag til oss alle etter mitt inspirasjonsforedrag. Det ble en flott avslutning rundt et flott dekket middagsbord for min del.

Jeg takker for meg – for god mottakelse, for gjestfrie elever og lærere ved begge skoler i Hadsel/Stokmarknes og på Sortland. Jeg gleder meg til å se fortsettelsen!

Reiseklem fra Randi ”