Lærere og elever ved Kongsberg vgs har hatt en innholdsrik høst. Hånd- og hudpleie med lakkering av negler er en populær aktivitet for eldre damer når elevene fra vg1 og vg2 er ute på sykehjemmene. Elevene har med neglelakk i mange farger, og det er stor stas. Om høsten og våren arrangerer Røde Kors besøksvenner bløtkakefest på et av de største sykehjemmene, og da er vg2-elevene med som hjelpere etter skoletid. Dette gjør at mange flere eldre kommer ned i festsalen og får oppleve deilig bløtkake og trekkspillmusikk. Både beboere og elever storkoser seg, og synes det er en hyggelig kveld.

Før jul har skolen et tverrfaglig arrangement hvor en av førsteklassene inviterer eldre på julebord på skolen. Restaurant- og matfag står for mat, pynting og servering, mens helse- og oppvekstklassen (vg1) er verter og står for underholdningen. I år var det 20 gjester som fikk servert tradisjonell juletallerken og riskrem og kaffe til dessert. Bingo til desserten var veldig populært, og alle deltok med liv og lyst. Bildene her er fra julebordet.

Siste uken før jul baker de kaker, og i år lager elevene tradisjonell julekake med rosiner om morgenen, slik at de kan ta med to slags tørre julekaker, lun gjærbakst, smør og brunost samt kaffe ut til noen omsorgsboliger. Der blir det kaffekos, og elevene synger julen inn sammen med beboerne.

Julebord ved Kongsberg videregående skole Julebord ved Kongsberg videregående skole Juleborg ved Kongsberg videregående skole