Livsgledegruppa på Tårngården starter julefesten sist onsdag med Luciaopptog

I regi av elever fra Thor Heyerdahl vgs – helse og oppvekst har det denne høsten vært stor aktivitet med livsgledeaktiviteter i Larvik. Skolen har blant annet utvidet tilbudet vårt til også å være ved Stavern sykehjem. Nå har skolen Livsgledeaktiviteter ved tre sykehjem og to eldresenter i kommunen. Nytt denne høsten er også at fem barnehager i kommunen er blitt Livsgledebarnehager. Torstrand og Gapatrosten barnehager samarbeider med skolen. Flotte forventningsfulle barn i gule Livsglede T-skjorter kommer til arrangement på Yttersølia sykehjem og Tårngården eldresenter. Sammen med ungdommene på Thor Heyerdahl vgs sprer de masse Livsglede til Larviks eldre. De eldre, ansatte og pårørende rundt om på institusjonene er veldig takknemlig for det arbeidet og engasjementet elevene våre gir. Det gir elevene gode erfaringer og læringen blir praksisnær og nyttig.

Julestemning
Den siste måneden har elevene hatt masse av juleaktiviteter med julebakst, juleverksted, besøk til Gjennestad hagesenter, julefest m.m. Ved Yttersølia har de også hatt besøk av en flott hund som en av lærerne tar med seg på livsglededagen hver torsdag. Onsdag 14.12 var en av Livsgledegruppene og arrangerte førjulskveld for 48 eldre fra Tårngården og Nanset eldresenter. Ungdommene stod for programmet med både sang, quiz, dikt og selvsagt bevertning med bløtkake sponset av Bakers. Blomster fra Torstrand blomster og Larsens gartneri blir en del av premiene. Det ble også vist film fra Sverigeturen de hadde i vår.

2017
Neste termin er det flere elever som ønsker å være på Livsgledegrupper. Lærerne og elevene har mye spennende på programmet. I samarbeid med Restaurant og matfag skal en gruppe eldre i skolens restaurant få servert middag. En av Livsgledegruppene fra Vg1 er vertskap. Etter middagen skal de eldre besøke VG2 Helsefag hvor de skal få målt blodtrykk, blodprosent m.m. Dette er noe av det helsefagelevene har som kompetansemål.

– Da får de ”øve” på eldre, og blir det mer praksisnært og lærerrikt, forteller Livsgledekoordinator ved Thor Heyerdahl vgs, Randi Palmgren Heimstad.

Noen elever fra VG 2 BUA og en Livsgledegruppe fra Vg1 skal også ha et arrangement inne på skolen hvor barn, unge og eldre skal ha det moro sammen. Nok en Sverigetur står selvsagt også på programmet i mai.

Tekst og bilder: Randi Palmgren Heimstad, Livsgledekoordinator / veileder i livsgledepedagogikk.