Derfor er Høie imponert over Hamars Livsglede-innsats: Vi ser at arbeidet med livsglede har en positiv effekt og er viktig for den enkelte. Og innsatsen skaper også et positivt arbeidsmiljø for de ansatte, sier Høie.  Les full artikkel i Hamar Dagblad


Foto: Jo E. Brenden

Livsgledehjem-sertifisering er en metode.
Det viktigste er at man gjøre dette systematisk, rettet mot den enkelte, sier Høie, og legger til:
– Resten av Norge bør se til Hamar og se på den systematikken som man legger i dette arbeidet her, og se på de oppløftende resultatene man har oppnådd.


Hva blir veien videre i dette arbeidet, Høie?
– Mange steder i Norge gjør man en veldig god jobb, men ofte er tiltak knyttet til skippertak eller en person som brenner for noe. Livsgledehjem-sertifisering er en metode. Det viktigste er at man gjøre dette systematisk, rettet mot den enkelte, sier Høie, og legger til: – Resten av Norge bør se til Hamar og se på den systematikken som man legger i dette arbeidet her, og se på de oppløftende resultatene man har oppnådd.


Mer omsorgsboliger
– Ved å ha Livsglede-sertifiserte sykehjem og omsorgshjem, så setter vi i system den enkeltes ønske om aktivitet. «Hva er viktig for meg?» Så sørger vi for at det skjer, utdyper varaordfører og Høyres ordførerkandidat i Hamar, Knut Fangberget. Han roser de ansatte i Hamar kommune innen helse- og omsorgssektoren, de pårørende og venneforeningene til de ulike institusjonene for at man i Hamar har kommet langt. – Uvurderlig innsats. Det er åpenbart mange som vil pasientene vel, sier Fangberget.


Foto: Jo E. Brenden

Les full artikkel i Hamar Dagblad