Jo, det må bli sommerfest i regi av Livsglede for Eldre. Og det ble det! To sommerfester til og med, en på Tautunet og en på Jonsokberget bo- og aktivitetssenter.

Ingrediensene for den vellykkede sommerfesten? Nyplukka lokale jordbær, varsomt renset av gulkledde elver fra Strand videregående skole, slik at alt står klart når gjestene kommer. Det skader jo ikke med flott sommervær, som gjør at vi kan oppholde oss ute og kose oss i solskinnet. Men sommerfest innendørs, med sommerregn utafor vinduene, ja, det går også an, spesielt når gjestene blir møtt av rolig, dempet taffelmusikk framført av vår alltid velvillige pianist Torjan Hatteland.

Nytt av året var åpningen av to turstier, en rundt hver av omsorgssentrene. Under mottoet «Ut på tur, aldri sur» hadde Livsglede for Eldre Strand, sammen med de lokale Sanitetsforeningene, gått til anskaffelse av 5 gulmalte postkasser som symboliserte kjente, lokale fjelltopper som Preikestolen, Regnaknuten og andre. Målet med turstiene er selvsagt at beboerne og andre skal avlegge «fjelltoppene» mange besøk i løpet av det kommende året, Og på neste års sommerfest, ja, da blir det trekning og premiering av de som har vært på besøk ved postkassene/fjelltoppene og skrevet navnet sitt i turboka.

Turstiene ble høytidelig åpnet med snorklipping, den ene av ordfører i Strand. Irene Heng Lauvsnes, og den andre av en av beboerne, ivrig turgåer Borgny Næss.

Etter åpningen av turstiene vanket det selvsagt jordbær, mer taffelmusikk og sanginnslag ved barn fra Fjordsyn barnehage og andreklasseelever fra Resahaugen skole. Dette er noe de eldre setter stor pris på! Og for de som ville ta del i enda flere opplevelser, ja, så sto smilende blide sjåfører fra Ryfylke Veterankjøretøyklubb som alltid klar med blankpussa veteranbiler. Her var mange fornøyde fjes å se etter en slik standsmessig kjøretur.

Takk til alle som medvirket og deltok i to vellykkede sommerfester. Takk til ansatte ved Dagsentrene som alltid stiller opp. Og så er det bare å se fram til neste års sommerfester, og skrytelister med mange besøk i de to turløypene. Og hvem vet, kanskje blir det akkurat du stikker av med premien!