Som et prøveprosjekt har elever ved Arbeiderbevegelsens folkehøgskole på Ringsaker i Hedmark forsøkt seg som frivillige i Livsglede for Eldre. Elevene har både tid og mulighet til å bidra med frivillig arbeid om de ønsker, forteller assisterende rektor ved skolen, Ingvild Tollehaug Jevne. – Det er et stort sosialt engasjement ved skolen vår, og elevene har selv tatt initiativ til å jobbe aktivt mot de eldre i kommunen. Assisterende rektor understreker allikevel at de har forankret det hos skolens administrasjon, og skolen tar del i forsøket sammen med elevene.

Skolen har et tydelig mål om å være «en dynamisk og kreativ møteplass som oppfyller drømmer med glede, samhold og respekt». En av initiativtakerne, Johannes Tveitnes, har selv drevet med livsgledeaktiviteter i videregående skole da han gikk helsearbeiderfaget ved Strand videregående skole og deretter lærling som helsefagarbeider.

– Jeg blir glad når jeg drar på meg den gule t-skjorta. Den viser at jeg har lyst til å bidra med noe, forteller Johannes. Nå har han og medelev Rikke dratt med seg en glad og løsningsorientert gjeng fra folkehøgskolen.

Som frivillige har de besøkt demensenheten på Ringsaker Bo og Aktivitetssenter. – De eldre ble glad og satt pris på at vi kom, forteller Johannes engasjert. Vi var der i 1.time. Vi spilte piano, sang og pratet med de eldre.

– Nå vil vi fortsette videre utover våren. Vi ønsker å få nye elever til å velge Livsglede for eldre på neste kull, avslutter Johannes.