På livsgledetur på Lavollen i Trondheim

Eli (t.v.) og Louise på livsgledetur på Lavollen i Trondheim

I flere år har elever fra vg1 helse og oppvekst på Byåsen videregående skole og frivillige ledsagere tatt med seg hjemmeboende eldre på tur til skogs. Hver torsdag gjennom skoleåret har de eldre blitt hentet hjemme med maxitaxi, og med hver sin ledsager fra skolen, går de tur i Bymarka, tilpasset eget funksjonsnivå. Trimturen, som varer en times tid, avsluttes med en hyggelig lunsj med allsang og trim på den betjente hytta Lavollen.

Samarbeidet ble utviklet gjennom pilotprosjektet Livsglede for hjemmeboende eldre allerede i 2014, og har blitt en klar suksess. Elevene får praksisnær opplæring, og de eldre får kommet seg ut i frisk luft. Det er ingen tvil om at det er godt for folkehelsa til både unge og gamle; en ekte vinn-vinn-situasjon!

Nypensjonerte Per Sødal har vært med som frivillig en stund, og koser seg alltid. Det er han som har tatt bildet av kona Louise, som også er med som frivillig, og deltaker Eli. Per forteller at det også gir de «halvgamle» livsglede å være med på tur.

– Hver gang får vi en kjempetrivelig tur, i selskap med godt voksne, artige damer og kjempeflotte ungdommer. Maten smaker bedre etter vi har rørt oss, og de som jobber på Lavollen skjemmer oss ofte bort med kakao og søtsaker til dessert. Og vi har faktisk nesten alltid finvær!