Det er ikke alltid vi trenger å dra så veldig langt avgårde for å få en vellykka tur. Var vel omtrent slik de tenke, prosjektgruppa i Livsglede for Eldre i Strand, da de skulle planlegge året første «Ut på tur» arrangement. Hvorfor ikke dra på besøk til nabokommunen Forsand? Forsand, med sine ca. 1100 innbyggere ligger på sørsida av Lysefjorden, like ved innløpet, men strekker seg innover på begge sider av den kjente fjorden med sine kjente attraksjoner Preikestolen og Kjerag.

Som sagt så gjort. Turinvitasjonen gikk til beboere og pasienter på de to Aktivitets- og omsorgssentrene i Strand, Tautunet og Jonsokberget. Responsen var overveldende og en flott maidag, sol, men kald nordavind, var 65 personer klar til tur. Her var også elevene fra Strand videregående skole medregnet. Disse var med som ledsagere på turen.

Skal en busstur bli vellykka, så avhenger mye av pålitelige sjåfører, helst med livsgledeglimt i øyekroken. Og det hadde så absolutt turens sjåfører, Tormod og Jon Kåre. Når vi i tillegg fikk om bord to lokalkjente forsandbuer, Tora-Liv og Fridtjov, som var med som guider, ja, da ble turen en opplevelse for de fleste. Her vekslet det med faktaopplysninger og gode historier som var ukjente for de fleste av turdeltakerne.

Vi fikk se mye fin natur og panoramautsikt over Forsandbygda høyt oppe fra Oaland. Og hva kan vel passe bedre på en flott maidag enn et innlagt besøk til Forsand barnehage der ungene serverte flotte vårsanger for oss.

Det passer alltid med vafler og kaffe på en slik formiddagstur. Og hva var vel da vel bedre enn en stopp på Lysefjordsenteret der en smilende vert ønsket oss velkommen, med nysteikte, varme vafler! Drøsen gikk godt både rundt bordene og ellers underveis på turen. Godt å komme ut og møte kjente som det er lenge siden vi har sett og snakket med!

Håper ikke det blir lenge til neste gang vi skal møtes, i godt livsgledelag!

Tekst og bilder: Edvard Kr. Tungland