Ja, slik var invitasjonen til eldre i Strand nå i mai. Så var det å håpe at værgudene ville være med oss, ettersom vi var inne i en periode med dårlig vær. Og da 19. mai opprant, så var det med sol og varme og mange blide fjes. 135 deltakere totalt med gjester, underholdere, elever som ledsagere og servitører. Og med hjelpsomme mannskap og skoleskipelever om bord i MS Gann, så var det bare å legge ut på tur fra kaien i Nordmarka industriområde.

Årets tur gikk i smult farvann i kjente områder, men denne gangen fikk vi oppleve det hele fra sjøsida. Vi fikk med oss flotte holmer og sund, idylliske hytteområder i Høgsfjorden på vei mot Riskalandet og Usken, rene «sørlandsidyllen»! Videre opp langs Lilandet før vi startet på Gandsfjorden på veien inn mot Sandnes. Og her var det skjedd store endringer, ifølge de litt opp i åra som deltok på turen. Mye ny bebyggelse, både boliger og industribygg. Ikke rart det har skjedd mye her i en av Norges raskest voksende byer, i dag nr. 7 med rundt 75.000 innbyggere. Forståelig da at mange ønsker at Sandnes skal bestå som egen bykommune!

Turen gikk videre mot Stavanger og byøyene, et eldorado for båtfolk enten de nå koser seg i seglbåter eller motorbåter i ulik størrelser.

Stemningen om bord var avslappet og rolig, sikkert preget av den blanke havflaten der det tidligere hurtigruteskipet pløyet seg fram. Drøsen gikk godt og den gode livsgledestemningen var det flere som bidro til. Flotte sjømannsviser og andre kjente melodier for oss som har levd noen år sørget Ryfylke trekkspillklubb for. Utrolig at denne gjengen, med Oddvar i spissen, gang etter gang stiller opp for oss og sørger for den gode stemningen. Når turleder Odd William Bøe, gamleordføreren, som noen sier, og Tor Egil Fjelde, tidligere varaordfører og tidligere rektor på skoleskipet Gann møtes, ja, da kan vi bare sette oss godt tilbake og åpne latterdøra. Da blir det konkurranse om hvem som forteller den beste historien. Og når vår egen Jan blander seg inn i konkurransen, ja, da blir det mye Livsglede!

Etter noen timers segling i vakre omgivelser var det klart for middagsservering i den staslige spisesalen. Middag og desserten smakte utmerket og ble servert oss av blide elever fra Strand videregående skole. Skulle tro de gikk på servitørlinja!

Vel tilbake på kaien i Nordmarka, sto bussene og ventet på oss med livsgledesjåførene Leif og Tormod klar til innsats. Hva skulle vi gjort uten dem!

Vil tro at de fleste har mange minner med fra denne flotte turen på «bøljan den blå». Kanskje noen ennå nynner på en melodi fra Oddvar og gjengen, eller kanskje det er den gode drøsen med den tidligere arbeidskollegaen som vi ikke hadde snakket med mange år, eller kanskje var det møte med barndomsheimen der innerst i Gandsfjorden som nå er festet i den digitale hukommelsen også!

Takk til alle som var med og som bidro til nok en fantastisk Livsgledeopplevelse. Denne lever vi lenge på!