Sammen med 3 flotte damer fra Livsglede for Eldre sentralt fikk vi i Strand oppleve to flotte livsglededager i slutten av januar. Flotte og litt utenom det vanlige.

Regionsamling for lokalforeningene
Det var Livsglede for Eldre Strand sin tur å stå som arrangør for regionsamlingen i Rogaland. Og da er det lov å tenke litt kreativt. Når Livsglede for Eldre sentralt først sender frivillighetskoordinator, Anne Grasbakken, helt fra Oslo til Strand, ja, da bør jo Anne være hos oss en dag ekstra. Og hva skal vi da bruke Anne til når hun første er her? Jo, vi kunne jo ha fokus på Livsgledeskoler, og når hun først er her, kan vi jo kanskje fokusere på Livsgledesykehjem også. Men da må vi jo invitere, ja, hvem da?

Så ballet det på seg da. Og vi endte opp med to flotte livsglededager i Strand. Og det beste av alt, det tok på en måte av, ikke minst takket være Anne som også fikk med seg Kari Sofie og Christine.

Regionsamlingen en torsdag ettermiddag/kveld forløp etter tradisjonelt program. Her deltok livsgledevenner fra Sola og Randaberg sammen med de tre nevnte damene fra Stiftelsen. Vi fikk høre om nytt fra sentralt hold, nytt fra lokalforeningene i Rogaland og ikke minst litt tid til erfaringsutveksling. Joda, ok nok, men ikke særlig kreativt og inspirerende. Det er på tide å tenke nytt!

Skolebesøk
Dagen etterpå derimot, den ble en skikkelig livsglededag slik vi i Strand liker. Første del av dagen var det fokus på Livsgledepedagogikk da med veileder i Livsgledepedagogikk i Livsglede for Eldre, Kari Sofie Iversen, i førersetet. Lærere fra Strand videregående skole og Tau ungdomsskole drøftet felles opplegg opp mot Tautunet bo- og aktivitetssenter. Nye og forbedra planer om felles innsats skal tømres ut denne våren med tanke på oppstart fra høsten. Ledelsen ved Tautunet er med på løpet.

Livsgledesykehjem?
Siste del av fredagen sto i Livsgledesykehjemmets tegn. Vi hadde invitert ledere fra de tre kommunene Hjelmeland, Strand og Forsand for å inspirere og motivere for å starte opp med livsgledesykehjem. Og inspirasjonen var det Christine som sto for. Christine kom direkte fra oppstart av livsgledesykehjem i Flekkefjord. Her var mange gode eksempler på vinn- vinn situasjoner både for beboere og ansatte. Så er det bare å håpe at lederne fra de nevnte kommunene kjenner sin besøkelsestid.

Det skal bli spennende å se hvem av kommunene som blir først ut med Livsgledesykehjemmet!

Tekst: Edvard Tungland / leder i lokalforeningen Livsglede for Eldre Strand.