Jordbær, trekkspill, barnesang og veteranbiler = sommerfest! Så til tross for at været ute slett ikke var sommerlig, så ble stemningen inne god og varm. Det var beboerne på Jonsokberget og Tautunet Bo- og aktivitetssenter som fikk besøk at lokalforeningen Livsglede for Eldre i Strand og andre gode hjelpere fra livsgledefamilien. Her var «jordbærpiker» fra Strand videregående skole, her var sangstruper fra Resahaugen skole, musikerne Oddvar og Trygve, kjekke sjåfører fra Veterankjøretøyklubben og sist, men ikke minst, sangglade barn fra den første livsgledebarnehagen i Strand, Rødlandsmyra barnehage.

Turgleden har vært stor
Det var trangt om plassen begge stedene da vi startet sommerfestene med å foreta trekning blant deltakerne i turløypa «Ut på tur», ei løype som ble åpnet på sommerfestene i 2016. Her skulle vinnere kåres blant dem som hadde besøkt postene i løypa som har fått navn etter kjente fjelltopper i Strand og områdene rundt som Regnarknuten, Holtaheia og Preikestolen. De heldige vinnerne fikk gavekort med søndagsmiddag på kafeen drevet av Ryfylkebakeriet, som også sponset gavekortene. Turgleden har vært stor, i flere av postbøkene var det flere hundre som hadde skrevet seg inn. Vi håper turgleden vil fortsette kommende år, ikke minst for å stimulere folkehelsa for eldre.

Hva som smakte best på sommerfesten?
Jordbær med fløte er godt, kjente allsanger som vi kan synge med på er bra, men skal vi tolke smilene hos de eldre, så er det nok kjente barnesanger framført av smilende barn fra barnehage og skole som tar kaka. Tusen takk til klasse 3 B fra Resahaugen skole og de eldste barna i Rødlandsmyra barnehage. Takk også til våre gode hjelpere på begge dagsentrene, dere er også en viktig del av livsgledefamilien.