– Hva er det som gir deg livsglede? En søndagstur i flott natur? Et godt måltid mat? Sosialt samvær med gode venner? Eller er det kanskje som nå, flott musikk framført av unge talenter som gir oss livsglede? Slik innledet konferansieren årets Livsgledekonsert i Jørpeland kirke søndag 18. mars. Og det spørs om ikke mange allerede hadde fått med seg mye livsglede denne søndagen i form av både tur og middagsmat. Og desserten for dagen, den som de unge talentene delte med oss, kunne vel ikke smakt bedre, forteller lokalforeningen på Strand.

Lokalt samarbeid

Også i år var det Kulturskolen i Strand, Unge talenter i Bjergsted, Strand videregående skole og lokalforeningen Livsglede for Eldre Strand som hadde gått sammen om å arrangere Livsgledekonsert. Og her var det bare å lene seg tilbake og nyte alle innslagene framført av unge talenter med pågangsmot og innlevelse. Her varierte det mellom klassiske perler av Sjostakovitsj, Beethoven og Johan Svendsen til populærmusikk av Gershwin og vår egen tids Jarle Bernhoft. Her var selvskrevet musikk framført av rikskjendis Synne Helland som kommer fra Strand og som var deltaker i TV-programmet «The Voice». Her var friske dansere fra Strand kulturskole som vartet opp med dans til musikk som «Grooved Pavement» og «Running», her var klassisk gitarkvintett som har deltatt i Ungdommens musikkesterskap i Oslo, her var gitarensemble med stilsikker jentevokalist, her var fiolintalenter som med stor selvsikkerhet framførte fyrrige og sarte toner som kom til sin rett i kirkerommet på Jørpeland.

Rørende var det også da kveldens konferansier intervjuet 91 år gamle Anna Ødegård Andersen om hennes forhold til musikk, ungdommer og livsglede og 18 år gamle Eirin Barka om hennes engasjement blant eldre som elev ved linje for helsefagarbeidere ved Strand videregående skole. Og for de andre, ca. 150 frammøtte tilhørere var det bare å lene seg tilbake, nyte, ta inn over seg, ta vare på øyeblikkene – og la seg henføre. Musikk og dans sprudler av livsglede!

Tekst og bilder: Edvard Kr. Tungland / Livsglede for Eldre Strand