– Nå har vi prøvd dette også – og det funker, forteller lokalforeningen Livsglede for Eldre Strand. Det går an å samle 35 talentfulle ungdommer fra Stavanger og Strand og invitere til gratiskonsert en vanlig torsdag kveld i Jørpeland kirke. Og i konkurranse med TV- underholdning, foreldremøter, idrettstrening osv., så hadde ca. 200 musikkinteresserte tilhørere møtt opp. Det gleder et arrangørhjerte!

Konserten var markedsført som «Musikalske perler med unge talenter». Og det ble det virkelig, både perler og talenter. Det var elever fra Strand kulturskole og «Unge talenter Bjergsted», en del av Stavanger kulturskole, som sto for programmet. Her var stor variasjon. Her var innslag av vokalensemble fra Strand som framførte klassisk populærmusikk til stor applaus! Synne med sin klokkeklare stemme fulgt av Magnus på gitar ble bare magisk. Neste ut var tøff guttegitargruppe med klassisk gitarspill og så ble det hele toppet av ei dansegruppe med 4 jenter. Her var det bare å lene seg tilbake og nyte.

Andre avdeling var det «Unge talenter Bjergsted» som sto for. Kammerorkesterbesetning med 20 musikere på fiolin, bratsj, cello og kontrabass. Her fikk vi servert musikk av klassikere som Edward Elgar, Samuel Barber og Antonio Vivaldi. Det var vel siste verket, «Vinter» fra «De 4 årstidene», med solisten Aleksander Zetterstrøm, som vakte størst jubel.

Det gjorde godt langt inn i sjela, sa noen av tilhørerne etterpå. Ja, noen hadde endatil kjent kribling i tærne. Da må det jammen ha vært en ordentlig Livsgledekonsert!

Vi håper på en neste gang om ikke så alt for lenge, til høsten kanskje? Stor takk også til elevene fra Strand videregående skole som deltok som hjelpere og ledsagere.

Tekst: Edvard Tungland / leder i lokalforeningen Livsglede for Eldre Strand.