Er det mulig? Ja, det er faktisk det! Nylig fikk livsgledeforeningen i Strand overrakt kr. 18.000 av to kreative herrer som hadde kommet på tidenes gode ide. De skulle feire felles 150 års dag, det vil si, feire sine respektive 75 års dager i fellesskap, derfor 150 års feiringen.

Og ikke nok med det. Dagen skulle feires som rent gutteselskap, for store og små gutter, venner og familie av de to kreative herrene Finn og Jan. Gutteselskap, sa kanskje noen. Men større ble nok overraskelsen da det i invitasjonen også kom fram at de to jubilantene ikke ønsket personlige gaver, hadde vel det meste, antydet de. Nei, de ønsket seg heller en bursdagsgave/pengegave gitt til den lokale livsgledeforeningen, den i Strand.

Festen ble vellykket, med god mat og drikke og mange flotte taler som det sømmer seg en 150 års feiring. Og resultatet! Kr. 18.000 ble overrakt styret i livsgledeforeningen i Strand da de to jubilantene i etterkant av den store feiringen ble markert med bursdagskake og kaffe.

Har aldri opplevd maken i hele mitt lange organisasjonsliv i ulike frivillige organisasjoner, uttalte en svært så glad lokallagsleder Edvard Kr. Tungland da han på vegne av lokalforeningen mottok den overraskende gaven.

Hva gaven skal brukes til, er ennå ikke bestemt. Men det ligger vel nær å tro at eldre i Strand vil nyte godt av gaven som del av sponsormidlene som skal sørge for at vi kan gjennomføre vårens båttur til Skudesneshavn, eller til noen ekstra jordbær på sommerfestene.

At pengegaven skal bli brukt til mer livsglede for eldre i Strand, hersker det ingen tvil om.