Mandag inviterte Livsglede for Eldre Trondheim flere hundre av byens eldre til en storslått grillfest i E.C. Dahl-parken. Lokalforeningen feirer 10-årsjubileum, og årets grillfest ble arrangert for tiende år på rad. Solen strålte og himmelen var blå denne formiddagen, noe som passet utmerket for grilling.5

En-til-en-kontakt
Lokalforeningen var heldig som fikk med seg mange frivillige ledsagere fra sykepleieutdanningen og fra helsefag. Ledsagerne stod klare og tok imot forventningsfulle eldre fra ulike sykehjem. Her fikk unge og eldre en-til-en-kontakt, og dermed god tid og mulighet til å bli kjent og ha det hyggelig sammen på arrangementet. Flere hjemmeboende eldre kom sammen med venner og deltok de også. Noen ledsagere hadde med seg hund, og mange eldre synes det var stas å få hilse på de firbeinte.

Grillmat, allsang og dans
Kl 12 ønsket Sigrid Moum velkommen, og fylkesmann Brit Skjelbred holdt tale. Det ble servert god grillmat og drikke av blide, frivillige servitører. Senere ble det servert marsipankake og kaffe. Trondheim Toradergruppe stod for musikken denne dagen, og de spilte mange kjente og kjære sanger til glede for alle. Det ble sunget allsang, og noen ble med og danset til musikken.

2

 

 

 

 

 

Gode tilbakemeldinger
Både yngre og eldre fortalte at de storkoste seg på grillfesten, og vi opplevde å se mye livsglede, fortalte noen. Det var lokalforeningen veldig glad for!  Mange har vært med å gjøre denne grillfesten mulig, og lokalforeningen er veldig takknemling for all god hjelp og støtte vi har fått. En spesiell takk rettes mot Roar Bergstrøm, som har gjort det mulig for dem å arrangere denne grillfesten. De vil også takke alle eldre og ansatte fra sykehjem som deltok på arrangementet, og alle frivillige ledsagere og servitører som gjorde en utmerket jobb.

Sponsorer og samarbeidspartenere
Takk til Sigrid Moum, Brit Skjelbred, Trondheim Lyd, Teltspesialisten og Trondheim Toradergruppe. Takk til kokkene i kantina på Statens hus for lagring av mat, lån av utstyr og hjelp til å tilberede grillmaten. Takk til Trond Lycke, som er hovedsponsoren vår gjennom året (Bunnpris). Vi vil også takke Kjeldsberg, NTNU, Grilstad, Norsk Sykepleieforbund og Trykkpartner for sponsing av mat og program.