Hvitveistur i Bøkeskogen

Livsglede-elevene ved Thor Heyerdahl vgs har fortsatt med strålende innsats for de eldre i Larvik hele vinteren og våren. Januar startet med velværedag hvor elevene samarbeidet på tvers av klasser og studieretninger. VG1, VG 2 Helsefag og Restaurant og Matfag gikk sammen og laget til en formiddag til eldre sent vil glemme. Tre retters middag og spa var noe av det de eldre fikk oppleve.

Gode samarbeid
Påskeaktiviteter, besøk av barnehager, hyggekvelder og turer i Bøkeskogen og Brunlanes rundt er noe av det som har foregått. I april arrangerte VG 1 elevene og Barn og ungdomselevene aktivitetsdag på skolen hvor eldre hjemmeboende og barn fra Torstrand barnehage ble invitert. Det ble konkurrert i bowling, dart og ringspill. Konkurransene ble avsluttet med en rullatorstafett hvor jubelen stod i taket. Bevertning og premieutdeling var en flott avslutning på en vellykket dag.

Tradisjonstur
Sverigetur ble arrangert for tredje gang til stor glede for mange eldre fra Larvik og Stavernområde. Tilbudene våre dette skoleåret har gått til Yttersølia og Furuheim sykehjem hver torsdag, Stavern sykehjem og Tårngården eldresenter annenhver torsdag. Nanset eldresenter og andre hjemmeboende har også fått tilbud om turer og arrangementer. Vi er også årlig med på å arrangere Seniorball sammen med Larvik kommune.

Vårt arbeid fortsetter for fullt neste skoleår. Vi er også veldig glad for at Larvik kommune fra høsten blir en Livsgledekommune. Det vil si at de blir med i en ordning hvor kommunens sykehjem etter- hvert skal bli sertifisert som Livsgledehjem. I Larvik er det også blitt flere Livsgledebarnehager som samarbeider med sykehjem og noen også med oss. Fra høsten vil også Hedrum ungdomsskole bli med som Livsgledeskole med valgfaget Innsats for andre.

Denne våren har vi også fått en storstilt gave fra Sparebankstiftelsen på kr 75.000.-. Dette er penger som kommer godt med i vårt arbeid hvor elevene får gjøre en forskjell for Larviks eldre. Flere lokale aktører som Bakers, Torstrand blomster og Meny Øya har vært generøse med å sponse oss med blomster og kaker til forskjellige arrangementer. Tusen takk til alle!

Tekst og bilder: Randi P. Heimstad – Livsgledekoordinator Thor Heyerdahl vgs.