For niende år på rad arrangerte lokalforeningen Livsglede for Eldre Trondheim julekonsert for de eldre i Trondheim.

Vår Frue Kirke ble tirsdag 6. desember fylt opp av forventningsfulle eldre og ledsagere da det var tid for årets julekonsert! Lokalforeningen hadde mobilisert mange frivillige ledsagere som fikk oppleve konserten sammen med sykehjemsbeboerne som deltok på arrangementet. Det kom også hjemmeboende eldre til konserten. Da deltagerne ankom kirka, fikk de utdelt program, saft og pepperkaker før de fant plass i kirkebenkene.

Sigrid Moum, konferansier for kvelden, ønsket alle velkommen da konserten startet. Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening kom gående langs benkeradene, stilte seg opp fremme i kirka og stemte i vakker sang. Mange fikk gåsehud og julestemning, og en del kjente også tårene komme. Deretter leste diakon Runa Svare juleevangeliet. Therese Ulvan sang og spilte piano, og fortalte litt om alle de nydelige sangene hun spilte. Hun hadde med seg elever fra Trøndertun Folkehøgskole, som sang sammen med henne på slutten av konserten. «Tenn Lys» og «Deilig er jorden» ble spilt og sunget som allsang, og da konserten var over, uttrykte mange av deltagerne takknemlighet for den flotte julekonserten. Det ble en utrolig stemningsfull og herlig kveld!

Tusen takk til alle som kom og til alle som bidrog på arrangementet. Takk til Therese Ulvan, elever fra Trøndertun Folkehøgskole og Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening for nydelig sang og musikk. Takk til frivillige ledsagere for god innsats. Takk til konfransier Sigrid Moum, og til Runa Svare som leste juleevangeliet. Og takk for samarbeidet med Vår Frue Kirke.

Tekst og foto: Karina Hope, Livsglede for Eldre Trondheim