I forrige uke ble Plankemyra bo- og omsorgssenter i Arendal sertifisert som Livsgledehjem. Dermed er alle institusjonene i kommunen sertifiserte.

Fin høstdag med stort engasjement

I nydelige høstfarger, og et fantastisk høstpyntet sykehjem, fikk våre sertifisører Mia Solberg og Gry Oanes Solbakken gleden av å sertifisere Plankemyra sykehjem den 29.09.21. Det var en engasjert livsgledegruppe som var til stede på sertifiseringsdagen, og både en politiker og kommunalsjefen var med for å lære mer om hvordan sertifiseringsprosessen hadde foregått.

Plankemyra bo- og omsorgssenter

Plankemyra bo- og omsorgssenter startet prosessen mot å bli et livsgledehjem med et kickoff i mars 2019, og det er arrangert to nettverkssamlinger fra kickoff og frem til sertifisering. På grunn av Covid-19 ble planlagt sertifisering i mai 2020 utsatt. Men på tross av pandemien har de jobbet godt med å forankre personsentrert omsorg og gi beboerne glede i hverdagen. De ansatte på Plankemyra bo- og omsorgssenter er kreative, og har blant annet arrangert høstfest og flere internasjonale matdager til glede for både beboere og ansatte.

Livsgledehjem er et godt internkontrollsystem for å jobbe personsentrert. Det er viktig at det ansatte har jobbet med skal gi trygghet og ro for at det gode arbeidet skal fortsette.

Enhetsleder, Plankemyra bo- og omsorgssenter