Denne uka har det blitt fire nye livsgledesykehjem, to i Arendal kommune og to i Drammen kommune. Helt siden kickoff i juni 2015 har sykehjemmene jobbet godt med de ni livsgledekriteriene, rutiner knyttet til livsgledearbeidet og systematisering av arbeidsoppgaver.

I Drammen kommune var det Fjell bo- og servicesenter og Losjeplassen bo- og servicesenter som skulle opp til sertifisering. Sertifisørerene fra Livsglede for Eldre, Knut Pettersen og Linda Aune, kunne rapportere om to innholdsrike sertifiseringsdager sammen med engasjerte ansatte og ledere. Begge sykehjemmene ble sertifisert.

Livsgledesykehjem er en flott metode for oss som skal drive sykehjem. Det er som en verktøykasse for å systematisere det vi gjør. Nå har vi et system som sørger for at alle får oppleve livsglede, uavhengig av hvem som er på jobb.
Margareth Lien, Virksomhetsleder Fjell Helse og omsorgsdistrikt, og Lill Irene Solheim, avdelingsleder og livsgledeansvarlig Fjell bo- og servicesenter.

En engasjert livsgledekonsulent, livsgledegrupper og ledere, samt livsgledehunden Troy, møtte sertifisørene Annbjørg Lyngås og Christine Sandø Lundemo i Arendal. Tirsdag ble Nyskogen bo- og omsorgssenter fra Arendal kommune sertifisert, og onsdag ble også Røed bo- og omsorgssenter i Arendal kommune et godkjent Livsgledesykehjem.

Nå har Drammen kommune i alt fem sertifiserte Livsgledesykehjem, mens Arendal har fire.