Elsa «Mossa» (97) smiler fornøyd mens Emilia Martine Lysnes i 2HEA fra Thor Heyerdahl vgs er i gang med en velgjørende håndpleie.

Grethe Johannesen smiler fornøyd mens Emilia Martine Lysnes i 2HEA fra Thor Heyerdahl vgs er i gang med en velgjørende håndpleie.

Elevene er virkelig dyktige. Vi har blitt så godt tatt imot! Og vi har fått nydelig mat i restauranten, forteller Johannesen.

I dag er det beboerne på Tårngården eldresenter som skal vartes opp på Thor Heyerdahl vgs, og denne gangen har Livsglede for Eldre-elevene fått kjærkommen bistand fra kjøkkenet på restaurant- og matfag. Elevene disket opp med treretters meny og spaopplevelse for beboerne ved Tårngården.

Spennende
Få timer tidligere på dagen var det hektisk aktivitet på kjøkkenet på restaurant- og matfag. Ingenting skal være overlatt til tilfeldighetene når restaurantdørene åpner. – Det er spennende og litt skummelt på samme tid. Jeg føler at vi må prestere enda bedre enn vi pleier, sier Jenny Kristine Bårdseth i 2KSA .

Elevene har tilpasset menyen etter gjestenes behov og skal diske opp med en treretter bestående av laksepaté, karbonade med løk og bløtkake med kaffe til dessert. – I dag får vi en annen gjestegruppe i restauranten enn vi er vant til og det er god læring for oss, forteller Bjørgulv Grimstvedt på restaurant- og matfag (RM).

God læring
Læreren er strålende fornøyd med initiativet til samarbeidet på tvers av avdelinger på skolen. – At vi får til slike synergier er helt topp, sier Grimstvedt. Etter endt matservering var det helsefagarbeiderelevenes tur til å overta stafettpinnen. På helse- og oppvekstfag var praksisrommet gjort om til et «minispa» med dempet belysning og avslappende musikk. På bordet står stetteglass, og fatene er fylt med frukt og nøtter. – Vi tilbyr håndpleie med lakking av negler og nakke- og skuldermassasje. I tillegg måler vi blodtrykk og blodsukker, forteller Yazan Abdulhafiz i 2HEA.

Vellykket samarbeid
Etter å ha vært en del av Livsglede for Eldre-prosjektet på Vg1, var det mange kjente ansikter blant gjestene for helsefagarbeidereleven. – Livsglede for eldre er veldig bra! Det er så hyggelig å se beboerne fra Tårngården igjen! Også livsgledekoordinator Randi Palmgren Heimstad er strålende fornøyd med resultatet av samarbeidet mellom helse- og oppvekstfag og restaurant- og matfag. – Vi ble så godt tatt imot i restauranten, med flott dekket bord og nydelig mat. Dette ble en meget vellykket dag, takket være et nytt samarbeid som vi håper vi kan få til oftere, avslutter Heimstad.