Så har de gjort det igjen, elevene ved helsefaglinja på Strand videregående skole. De har gjennomført nok en basar, på «gamlemåten» med åresalg, og oppnådd akkurat det som en basar skal gi oss; sosialt felleskap, glede og humor, og ikke minst, etterlengtede inntekter i elevkassen. Og disse skal brukes til den nær forestående Spaniaturen som ledsagere ved Livsgledeturen som arrangeres sammen med lokalforeningen i Strand.

I de basarpynta lokalene ble det snart fullt og temperaturen steig etter hvert som åresalget gikk mot nye rekorder. Her var mye familie samla, søsken, mor og far, onkler og tanter og helt sikkert besteforeldre også. Og for de aller minste var det også egen tegnekrok! Og det var elevene som sto for nesten alt sammen. Åresalget ble supplert med informasjon om elevenes jobbinnsats på de «gule onsdagene» året gjennom på Tautunet og Jonsokberget Bo- og aktivitetssenter. Her ble vist flotte bilder, ikke minst fra dagene da elevene overtok drifta av Tautunet i 2 dager mens de ansatte var på kurs. Imponerende!

De frammøtte basargjestene fikk også informasjon med bilder fra Spaniaturen, nærmere bestemt byen Villajoyosa som er reisemål for 16 eldre og 18 elever.

Trekningen av flotte gevinster gikk smertefritt og gledesutbrudd sa noe om at gevinstene, gitt av alltid velvillige bedrifter og butikker lokalt, falt i smak hos de fleste. Og resultatet? Ca 20.000 nye kroner i elevkassen. Så da er vel det meste på plass før turen til Spania starter 2. mai.

Stor takk til elevene for innsatsen for den gode «Livsgledesaken» og stor takk til lokalt næringsliv som alltid stiller opp.

Tekst/foto: Edvard Tungland