-Så har vi prøvd dette også, forteller lokalforeningen i Strand i Rogaland. Det hele startet med planer om ”fest på lokalet” for den eldre garde og så endte det opp med Livsgledefest i ærverdige Folkets Hus på Jørpeland, et sted som opplagt vekker minner hos de som har levd en stund, forteller leder for lokalforeningen i Strand, Edvard Tungland.

Når oppslutningen ble så god som den ble, så har dette kanskje noe med hele konseptet å gjøre. Underholdning av folkekjære Rita Fotland og Kåre Bøe, god mat og drikke servert av festkledde livsgledeelever fra Strand videregående skole, flott danseoppvisning av dansere fra Strand kulturskole, og ikke minst det sosiale, noe som den gode ”drøsen” ved bordene var et bevis på.

Og når så det hele ble avsluttet med dans til musikk av en sprudlende Kåre Bøe, ja, da var det trangt om plassen på dansegolvet som fyltes opp med både ung og gammel. Tilbakemeldingene fra de ca. 60 frammøtte var ikke til å ta feil av: ”Dette skulle vi hatt minst en gang i måneden!”

Om det blir slik, ja, det kan de i Livsglede for Eldre i Strand ikke love, men at ”fest på lokalet” frister til gjentakelse, er det ikke tvil om.

Vel blåst alle gode hjelpere fra Strand videregående skole, til dansere og musikanter og til frivillige fra lokalforeningen i Strand.